Slik valgte airless munnstykket for maling av latex / lakk / beis?

Hvis du bruker en airless maling spray pistol å male interiøret i huset ditt, må du bruke flere forskjellige dyser for å fullføre oppgaven. For eksempel Latex maling / beis og lakk, alle har ulike viskositet. Hver og en trenger en annen størrelse dyse for å sikre korrekt anvendelse.
Akryl / Latex Maling
• Når du maler et typisk vegg eller rom med akryl eller latex maling, er et munnstykke med en bred diameter hårsekkene brukt. Wide-diameter dyser spray bredt maling mønstre, og lar tykk akrylmaling å spraye jevnt, og i tykkere belegg. Resultatet blir i stand til å male raskere og i høy effektivitet. Størrelse 515-517 dyse er anbefalt.

De tre sifrede tall som brukes til å forklare en dyse størrelse refererer til viften bredden og åpningen størrelse. For eksempel, “515″ dyse har en fan bredde på 10 inches og en kroppsåpning størrelse på 0,015 inches. Det første sifferet betegner halvdel av mønsteret størrelse. Så, tilsvarer de 5 til 10 inches av vifte mønster spray. Den andre og tredje sifferet måle åpningen størrelse i tusendeler av en tomme. Så, tilsvarer det 15 til en kroppsåpning størrelse på 0,015 tommer.
Tørke Flekker
• En sprøyte pistol kan brukes til å sprøyte tørke flekker på tre trim. Munnstykket er liten for å redusere overspray. Tørke flekken har konsistensen av alkohol og er ikke tykk. Ved hjelp av en 409-411 dyse vil holde spray mønsteret smale, og tillate en jevn sprøyting av flekker på treet. Hvis overspray er fortsatt et problem, bruker en 209 dyse.
Varnish
• Sprøyting lakk på farget støping krever en dyse mellom tørke flekker og latex. Ved hjelp av en 211-213 dyse holder flyten av lakk smale å redusere sprøytetåke. Munnstykket er stor nok til å hindre tykkere lakk tetter igjen åpningen. Hvis du bruker hånd-blandet lakk eller skjellakk blandet med flak, en 413 dyse eller større anbefales for å hindre orifice tilstopping