Q. Wat is het verschil tussen de HVLP (High Volume Low Pressure) en conventionele Paint Spuitmachines? A. Met conventionele Paint Spuitmachines, is de verf spuitpistool voorzien van hoge druk lucht bij 40 tot 80 psi. Deze hoge druk wordt gebruikt voor het afbreken van de verf stroom als het verlaten van het pistool en de verfdeeltjes op het onderdeel voort te stuwen. Helaas, als gevolg van deze hoge druk, een groot deel van de verfdeeltjes blazen langs de onderdelen of stuiteren van de onderdelen. Dit is de zogenaamde “overspray” en “bounce back”, wat normaal is voor conventionele verf spuitapparatuur. De ‘transfer rate “van dit type systeem is vrij laag, aangezien de meeste van de verf deeltjes worden geblazen over de kamer, in plaats van op het product. Lage doorvoersnelheden betekenen een aanzienlijke hoeveelheid stofdeeltjes in de lucht in de lucht, een vuile omgeving en een hoge verf en verdunner consumptie, in aanvulling op stof in de afwerking.
Q. Wat is “Transfer Rate”? A. Transfer rate is uitgedrukt als percentage en verwijst naar het bedrag van de werkelijke materiaal (verf en verdunner) die wordt toegepast op het product dat wordt geschilderd. Uiteraard is het voordelig om zo veel materiaal op het product als mogelijk te krijgen, met zeer weinig materiaal in de ruimte, of in de lucht. Terwijl conventionele verf spuiten hebben vaak transfer rates van 25% tot 35%, HVLP verfspuiten gebruikers melden transfer rates van meer dan 65%, afhankelijk van het product dat wordt geschilderd en spuittechnieken. Stel je voor de milieu-en economische voordelen van het gebruik van een dergelijk product. Vaak kan verfbesparing alleen al benadering 50%! Denken dat dit de volgende keer dat je meer dan $ 100 betalen voor een liter verf. Als gevolg van deze hoge overdrachtssnelheid, in 1989, de Zuid-Coast Air Quality Management District (dat regelt de Los Angeles gebied), toegevoegd HVLP aan de goedgekeurde lijst van verf spuiten systemen. Als de meeste andere verfspuiten systemen kunnen zelfs niet beginnen met deze transfer rate te bereiken, is HVLP algemeen aanvaard en gebruikt in Californië en is hard op weg om verplicht in andere gebieden van de VS
HVLP spuiters hebben een speciaal soort verf spuitpistool met precisie openingen in de kop van het pistool dat de luchtdruk te beperken tot ongeveer 4-5 psi. Door deze lage druk, “bounce back” is bijna volledig geëlimineerd en “overspray” is sterk verminderd. Een besparing van tussen de 35% en 50% in materiaal kosten komt vaak voor. Daarnaast, gerealiseerd andere besparingen zijn minder opschoning van de spuitcabine muren, vloeren en plafonds, evenals verhoogde levensduur van de spuitcabine filters en de ventilator zelf. EPA houdt van HVLP, en je zult ook! Met een beetje oefening, kunt u uit professionele resultaten vrij gemakkelijk.
Met de DP HVLP Turbine Paint Sprayer Series, in aanvulling op de bovenstaande kenmerken, is het inkomende verse lucht gefilterd en is licht verwarmd, door wrijving als het door de turbine ventilator. HVLP lucht is schoon, perfect droog en vrij van olie dampen en andere verontreinigingen of problemen die zijn vrij algemeen met perslucht-systemen. Omdat de lucht is licht verwarmde, deze warme lucht verlaagt de viscositeit van de verf en verbetert de atomisering en flow, wat resulteert in een hoogglans afwerking, met een extreem glad oppervlak. U wilt experimenteren met verschillende nozzle opstellingen voor het beste resultaat.
De Turbine is verwijderd is van de directe omgeving verfspuiten, zodat een schone bron van binnenkomende lucht wordt geleverd op een continue basis. De lucht wordt geleverd aan het spuitpistool door middel van een 3 / 4 “inwendige diameter flexibele slang, staat de behandeling van het hoge volume. Deze slang dient tenminste 35 meter lang te faciliteren bewegen het voertuig of object dat wordt geschilderd. Dit binnenkomende lucht wordt gereinigd door een 2-delige filtratie-systeem als het de turbine;. en de lucht wordt voortbewogen in groot volume (50-60 cfm), maar bij lage druk naar het spuitpistool Zo hebben we een ‘hoog volume, lage druk “verfspuit, die gebruikt kan worden voor elk type verf spuiten, het verstrekken van uitstekende resultaten. Naast de hoogglans afwerking, de verf droogt sneller, als gevolg van de warme lucht door de turbine. HVLP verf veldspuit kan worden gebruikt met . email, lakken, beitsen, primers, acryl, epoxy, urethaan en twee-componenten lakken In sommige gevallen is het noodzakelijk om de nozzle setup te veranderen, maar in de meeste gevallen wordt kan gemakkelijk worden gemaakt op het geweer zelf Je zult. versteld staan ​​van de resultaten die u kunt verkrijgen met behulp van een DP HVLP Paint Sprayer 30-Day Trial Shop: als u dit product niet als om welke reden dan ook, voel je vrij om het terug voor een onmiddellijke terugbetaling (minder verzendkosten – onder voorbehoud van. opruimen betaling). We krijgen bijna nooit een teruggekeerd HVLP verfspuit, want iedereen houdt van dit product!