hur man valde airless munstycke för att måla latex / lack / fläckar?

Om du använder en airless pistol Lackspray att måla insidan av ditt hus, behöver du använda flera olika munstycken för att slutföra uppgiften. Till exempel Latex färg / bets och lack, varje har olika viskositet. Var och en kräver en annan storlek munstycke för att säkerställa korrekt tillämpning.
Akryl / latexfärger
• När du målar en typisk vägg eller ett rum med akryl eller latex färger, är ett munstycke med ett brett diameter öppning användas. Wide-diameter sprutmunstycken bred måla mönster och låter tjock akrylfärg att spraya jämnt, och i tjockare beläggning. Resultatet är att kunna måla snabbare och hög verkningsgrad. Storlek från 515 till 517 munstycke rekommenderas.

De tre siffriga nummer som används för att förklara ett munstycke storlek hänvisar till fläkten bredd och hålstorlek. Till exempel “515″ munstycke har en fläkt bredd av 10 inches och en hålstorlek på 0,015 inches. Den första siffran anger hälften av mönstret storlek. Så, motsvarar det 5 till 10 inches av fläkt mönster spray. Den andra och tredje siffran mäta hålstorlek i tusendelar av en tum. Så, motsvarar 15 till en hålstorlek på 0,015 tum.
Torka Fläckar
• En airless pistolen kan användas för att spraya torka fläckar på trä trim. Munstycket är liten för att minska översprutning. Torka fläcken har samma konsistens som alkohol och är inte tjock. Med hjälp av en 409 till 411 munstycke kommer att hålla spridningsbild smal, och möjliggöra en smidig sprutning av färg på trä. Om översprutning är fortfarande ett problem, använder en 209 munstycke.
Varnish
• Besprutning lack på färgade gjutning kräver ett munstycke mellan torka fläcken och latex. Med hjälp av en 211 till 213 munstycke håller flödet av lack smal för att minska översprutning. Munstycket är stor nog att hindra tjockare lack täpper till öppningen. Om du använder hand-blandade lack eller shellack blandat med flingor, en 413 munstycke eller större rekommenderas för att förhindra öppning igensättning.