как да изберете безвъздушно дюза за боядисване на латекс / лак / петна?

Ако използвате безвъздушен пистолет боядисване спрей за боядисване на вътрешността на къщата си, ще трябва да използвате няколко различни дюзи да се изпълни задачата. Например боядисване с латекс / петно и лак, като всеки има различен вискозитет. Всеки един изисква различен размер дюза за да се гарантира правилното прилагане.
Акрилни / латексови бои
• Когато картината типичен стена или стая с акрилни бои или латекс, дюза с широк диаметър отвор се използва. Широк диаметър дюзи спрей широк модели боя, и позволява дебелина акрилна боя за пръскане равномерно, и по-дебел слой. Резултатът е в състояние да рисува по-бързо и по-висока ефективност. Размер 515-517 дюза се препоръчва.

Трите двуцифрени числа, използвани да се обясни с размер дюза се отнася до феновете широчина и размер отвор. Например, “515″ дюза е фен ширина 10 см и диаметър на отвора на 0,015 инча. Първата цифра обозначава половина на схемата размери. Така че, се равнява на 5 до 10 инча на спрей фен модел. Втората и третата цифра измерване на отвора размер в хилядни от инча. Така че, на 15 се равнява на отвор размер на 0,015 инча.
Забърсване петна
• Един безвъздушен пистолет може да се използва за пръскане избърсване петна върху дърво. Накрайникът е малък, за да се намали свръхразпръскването. Забърсване петно е последователността на алкохол и не е дебел. С помощта на 409-411 дюза ще запази разпръскване ограничено и да се улесни пръскане на петното върху дърво. Ако свръхразпръскването все още е проблем, да се използва 209 дюза.
Лак
• Пръскането лак върху оцветяват корнизи изисква дюза между избършете петното и латекс. С помощта на 211-213 дюза поддържа потока на лакове, тесни, за да се намали свръхразпръскването. Накрайникът е достатъчно голям, за да се предотврати дебел лак от запушване на отвор. Ако използвате ръчно смесени лак или шеллак смесва с люспи, 413 дюзи или по-голям се препоръчва да се предотврати запушването на отвора.